Fakta och arbetsblad om afrikansk pingvin

Svart, vitt och sött överallt, Afrikanska pingviner , Spheniscus demersus, är infödda i Namibias kuster och Sydafrika , i familjen Spheniscidae. Även kallade 'Cape penguin', 'svartfotspingvin' och 'jackass penguin', dessa flyglösa fåglar är en av de minsta pingvin arter och är nu klassificerade som hotade.

Se faktafilen nedan för mer information om den afrikanska pingvinen
eller alternativt kan du ladda ner vår 21-sidiga afrikanska pingvin
kalkylbladspaket att använda i klassrummet eller hemmiljön.

Nyckelfakta och information

TAXONOMI

  • Den svenske botanikern och zoologen Carl Linnaeus klassade i sin bok Systema Naturae först den afrikanska pingvinen som en vandrande albatross på grund av dess näbb och näsborre, och gav den namnet Diomedea demersa.
  • Den franske zoologen Mathurin Jacques Brisson introducerade släktet Spheniscus. Bandade pingviner är under denna släkttyp.
  • Spheniscus kommer från det grekiska ordet σφήν (sphen), som betyder 'kil'; detta är med hänvisning till pingvinernas tunna, kilformade simfötter. Det fanns ursprungligen nio arter av Spheniscus; men det finns nu bara fyra levande arter – Magellanpingvinen, Humboldtpingvinen, Galapagospingvinen och afrikansk pingvin.
  • Demersus, dess artnamn, är ett latinskt ord som betyder 'att störta'.

FYSISKA EGENSKAPER

  • Afrikanska pingviner är små fåglar , som står mellan 60 till 68 cm (24 till 27 tum) och väger upp till 3,7 till 4 kg (8 till 9 lbs). Hanarna tros vara något längre och tyngre än honorna.
  • De är kända för sina svarta och vita täta, vattentäta fjädrar.
  • Deras fjäderdräkt på hakan och ryggen är svart och luggen på bröstet är vit. Afrikanska pingviners huvud har också C-formade områden täckta med vita fjädrar. Varje afrikansk pingvin har ett unikt mönster av svarta fläckar på bröstet.
  • Andra särdrag hos afrikanska pingviner inkluderar de små rosa körtlarna ovanför ögonen och deras svarta ansiktsmask med en spetsig näbb.
  • Unga eller tonåriga afrikanska pingviner har grå fjädrar på huvudet och ryggen, med vita undersidor. Kycklingar, å andra sidan, är inslagna i grå till brungrå fjädrar.

BETEENDE

  • De får smeknamnet 'jackass pingviner' på grund av det höga, 'bryande' skrik de producerar när de försöker kommunicera, nästan som en åsna.
  • Dessa ljud och vokaliseringar är unika för varje afrikansk pingvin och är av tre typer: bray (för att locka till sig kompisar), skrik (för att skydda sitt territorium) och haw (för att särskilja sina kompisar när de är åtskilda).
  • När afrikanska pingviner känner att de blir hotade svarar de genom kroppsspråk. De gör bröstet större, håller vingarna bakåt och rycker med huvudet från sida till sida.
  • De kamouflerar genom motskuggning genom att använda sin svarta och vita fjäderdräkt – vitt för undervattensrovdjur som stirrar uppåt och svart för rovdjur som letar efter mat nere i det mörka vattnet.
  • Afrikanska pingviner har två sätt att anpassa sig till varma och kalla temperaturer: (1) deras vattentäta fjädrar hjälper dem att simma snabbt och isolera dem när de är i kallt vatten, och (2) de rosa körtlarna ovanför ögonen håller dem svala i varma temperaturer. Dessa rosa körtlar blir mörkare, ett sätt att kyla blodet från värme.
  • De är jaktdykare och skickliga vattenjägare, dyker så djupt som 400 fot och håller andan i över 2 minuter under vattnet.

KOST OCH HABITAT

  • Afrikanska pingviner livnär sig på pelagik fisk , som sardiner och ansjovis, och marina ryggradslösa djur, såsom bläckfisk och andra kräftdjur. De kan äta upp till 540 gram mat per dag.
  • Studier visar att dessa pingviner en gång var på en sardellerbaserad diet, men på grund av kollapsen av ett kommersiellt sardfiskfiske 1960 började de äta ansjovis.
  • I det vilda inkluderar deras huvudsakliga rovdjur hajar , Kappälssälar, späckhuggare, leoparder , mongoose, genet och tamkatter och -hundar. Kelpmåsar rycker sina ägg och nyfödda kycklingar.
  • Afrikanska pingviner lever i stora kolonier och finns bara på den sydvästra kusten av Afrika , vanligtvis vid Boulders Beach nära Kapstaden, Sydafrika. De bor också på öar mellan Namibia och Algoa Bay, nära Port Elizabeth, Sydafrika.

HÄCKNING OCH AVEL

  • Afrikanska pingviner når sexuell mognad vid fyra års ålder. Hanarna uppvaktar honorna med sina åsnliknande bray-ljud.
  • Afrikanska pingviner är monogama; de parar sig för livet. Honorna gräver hålor i guano, i sand under en buske eller en sten, eller på bar mark.
  • Deras häckningssäsong toppar vanligtvis från mars till maj i Sydafrika och november till december i Namibia.
  • Föräldrarna turas om att ruva sina två ägg i 40 dagar för att hålla dem varma och säkra från rovdjur. De växelvis vaktar och matar sina ungar i en månad; efter denna tid kan kycklingarna lämnas ifred, även om de samlas i grupper, kallade daghem, för säkerhet och värme. När de når 60 till 130 dagar börjar de simma i det öppna vattnet på egen hand.
  • Afrikanska pingvinhonor förblir fertila i 10 år.
  • Afrikanska pingviner har en medellivslängd på 10 till 15 år i naturen.

BEVARANDE

  • För närvarande finns det bara cirka 52 000 afrikanska pingviner kvar i naturen.
  • IUCN listar dessa pingviner som utrotningshotade; deras befolkning har minskat med 60 procent under de senaste 28 åren.
  • Några hot mot dessa pingviner inkluderar: (1) människor som samlar pingvinspillning (guano) som gödningsmedel, förstör deras livsmiljöer, (2) människor samlar in och säljer sina ägg och (3) oljeutsläpp.

Arbetsblad för afrikansk pingvin

Detta är ett fantastiskt paket som innehåller allt du behöver veta om den afrikanska pingvinen på 21 djupgående sidor. Dessa är färdiga arbetsblad för afrikanska pingviner som är perfekta för att lära eleverna om de afrikanska pingvinerna Spheniscus demersus, som är inhemska vid kusterna i Namibia och Sydafrika, i familjen Spheniscidae. Även kallade 'Cape Penguin', 'Black-footed Penguin' och 'jackass penguin', dessa flyglösa fåglar är en av de minsta pingvinarterna och klassificeras nu som utrotningshotade.



Komplett lista över inkluderade arbetsblad

  • Fakta om afrikansk pingvin
  • Vi presenterar Blackfoot
  • Blackfoots anatomi
  • Blackfoot fakta
  • Berättelsen om Blackfoot
  • Mer om dessa pingviner
  • Kom in i min mage
  • Humboldt och Blackfoot
  • Sammanfattning av afrikansk pingvin
  • Ropa på hjälp
  • Penguin Origami

Länka/citera denna sida

Om du refererar till något av innehållet på den här sidan på din egen webbplats, använd koden nedan för att citera den här sidan som den ursprungliga källan.

African Penguin fakta och arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 3 december 2019

Länk kommer att visas som African Penguin fakta och arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 3 december 2019

grattis på födelsedagen till min systerdotter

Använd med valfri läroplan

Dessa arbetsblad har utformats speciellt för användning med alla internationella läroplaner. Du kan använda dessa kalkylblad i befintligt skick eller redigera dem med Google Presentationer för att göra dem mer specifika för dina egna elevnivåer och läroplansstandarder.