African Palm Civet fakta och arbetsblad

Hotad av förlust av livsmiljöer och jakt på bushmeat, den Afrikansk palmcivet (Nandinia binotata), även kallad tvåfläckig palmcivet, är ett litet feliformt (kattliknande) däggdjur som är infödd i Afrika söder om Sahara. Naturligt crepuskulär, den afrikanska palmcivet är för närvarande listad som minsta oro på IUCN:s röda lista.

Se faktafilen nedan för mer information om den afrikanska palmciveten eller alternativt kan du ladda ner vårt 21-sidiga African Palm Civet-kalkylbladspaket för att använda i klassrummet eller hemmiljön.

Nyckelfakta och information

TAXONOMI

  • År 1830 definierade John Edward Gray ursprungligen den afrikanska palmciveten med namnet Viverra binotata från de zoologiska proverna från ett museum i Leiden.
  • Tretton år senare föreslog Gray släktet Nandinia och underordnade Viverra binotata denna grupp.
  • 1929 föreslog den brittiske zoologen Reginald Innes Pocock familjen Nandiniidae, med släktet Nandinia som enda medlem. Han trodde bestämt att den skiljer sig från Aeluroidea genom formen och utformningen av dess hörselgång och mastoidregion i tinningbenet.
  • Morfologiska och molekylärgenetiska analyser tyder på att den skiljer sig från viverrids och delas från Feliformia för cirka 44,5 miljoner år sedan.

EGENSKAPER

  • Afrikanska palmcivetter är smala däggdjur som når 13 till 28 tum i kroppslängd och väger 2,6 till 6,0 pund för män och 15 till 24 tum och väger 2,9 till 6,6 pund för honor.
  • Trots deras feliforma utseende och uppträdande är afrikanska palmcivetter nära kopplade till gener, vesslor , och manguster.
  • En av deras särskiljande ansiktsegenskaper är deras bruna till ljusbruna till gulfärgade tjocka pälsen, som är täckt med ett antal mörkare bruna fläckar. Pälsen är mörkare på den övre halvan av kroppen och låter dem smälta mer effektivt bland träden.
  • Precis som andra sivetter är deras nosparti skarpt spetsiga och de har robusta och muskulösa men ändå relativt korta bihang. Afrikanska palmcivetter har också små, rundade öron och gulgröna ögon med snittformade pupiller.
  • De har två typer av doftkörtlar på nedre delen av buken och mellan tredje och fjärde tårna på varje fot, som avger en skarp doft för att markera revir och vid parning.

HABITAT OCH DIET

  • Afrikanska palmcivetter är utspridda över hela Afrika söder om Sahara, som sträcker sig från Guinea till Sydsudan, söderut till Angola och till regionerna längst till höger i Zimbabwe . De lever i skogar som 'faller av vid mognad', låglandsregnskogar, galleri- och flodskogar, savannskogar och avverkade skogar upp till höjder av 2 500 m.
  • I Senegal upptäcktes afrikanska palmcivetter år 2000 i nationalparken Niokolo-Koba. 2012 sågs dessa feliformer i Gabons nationalpark Moukalaba-Doudou, där de sågs under en kamerafångstundersökning.
  • 2003 hittades afrikanska palmcivet i en grundvattenskog på ön Unguja i Zanzibar.
  • De är allätande däggdjur och njuter av växt- och djurkost. Ananas och andra frukter utgör det mesta av deras kost. Små djur gillar gnagare , ödlor , fåglar och grodor äts också av den afrikanska palmciveten, tillsammans med insekter.
  • De använder sina händer för att hålla sitt byte och biter det kraftigt ett antal gånger för att döda det och sedan slukar det hela.
  • Den långa och starka svansen antas vara ett stöd när den afrikanska palmciveten bara balanserar på sina bakben, och tillsammans med de tjockhudade kuddarna på foten, håller civeten på grenen medan den äter.
  • Även om den är ökänd för att vara ett hemlighetsfullt men relativt barbariskt rovdjur, äts den afrikanska palmciveten av många rovdjur inom sin miljö, som t.ex. lejon , leoparder, stora ormar och krokodiler .
  • Deras befolkning minskar också på grund av hotet från förlust av livsmiljöer och avskogning, och de har varit mål för jägare för deras mysk.

BETEENDE OCH LIVSSTIL

  • Afrikanska palmcivet är ensamma och crepuskulära däggdjur; de letar efter mat i skymningen. De är trädlevande varelser som tillbringar dagsljus mestadels vila i trädens säkerhet.
  • De är vanligtvis aktiva efter solnedgången men börjar jaga efter bytesdjur i områden som fortfarande ger gott om täckning.
  • Trots att de är osociala däggdjur är de kända för att samlas i ett stort antal upp till 15 medlemmar, särskilt under parningssäsongen.
  • De är mycket territoriella varelser som färgar sina gränser med doften som frigörs av deras perinealkörtlar.

REPRODUKTION OCH LIVSCYKEL

  • Afrikanska palmcivet häckar två gånger årligen, vanligtvis under maj och oktober under regnperioderna, då det finns tillräckligt med mat.
  • Kvinnor föder naturligt upp till fyra barn efter en dräktighetsperiod på ett antal månader. De häckar i en underjordisk håla som redan har grävts av andra djur för att säkert kunna uppfostra sina bebisar.
  • Afrikanska palmcivetbebisar ammas av sin mamma tills de är gamla nog att försvara sig från andra rovdjur. Kvinnlig afrikansk palmcivets bröstkörtlar utsöndrar en orangegul vätska som färgar hennes mage och bebisarnas päls i samma färg.
  • Afrikanska palmcivet kan leva upp till 15 år.
  • För närvarande upplever afrikanska palmcivet hot som orsakas av avskogning, vilket orsakar förlust av livsmiljöer.
  • De är listade som minst oroande arter av IUCN, vilket innebär att afrikanska palmciveter står för lite hot för tillfället.

African Palm Civet arbetsblad

Detta är ett fantastiskt paket som innehåller allt du behöver veta om den afrikanska palmciveten på 21 djupgående sidor. Dessa är färdiga att använda African Palm Civet-arbetsblad som är perfekta för att lära eleverna om den afrikanska palmciveten (Nandinia binotata), även kallad den tvåfläckiga palmciveten, som är ett litet feliformt (kattliknande) däggdjur som är infödd i Subsahariska Afrika. Naturligt crepuskulär, den afrikanska palmcivet är för närvarande listad som minsta oro på IUCN:s röda lista.



Komplett lista över inkluderade arbetsblad

  • Fakta om afrikansk palmcivet
  • Lära känna
  • Parningssystem
  • Skugga några fakta
  • Vanliga frågor om African Palm Civet
  • Livshistoria
  • Två palmciveter
  • Viverriderna
  • African Palm Civet Recap
  • Andra afrikanska djur
  • Nu eller aldrig

Länka/citera denna sida

Om du refererar till något av innehållet på den här sidan på din egen webbplats, använd koden nedan för att citera den här sidan som den ursprungliga källan.

African Palm Civet fakta och arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 5 september 2020

Länk kommer att visas som African Palm Civet fakta och arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 5 september 2020

Använd med valfri läroplan

Dessa arbetsblad har utformats speciellt för användning med alla internationella läroplaner. Du kan använda dessa kalkylblad i befintligt skick eller redigera dem med Google Presentationer för att göra dem mer specifika för dina egna elevnivåer och läroplansstandarder.