African Civet fakta och arbetsblad

Hotad mest av jakt, den Afrikansk civet (Civettictis civetta) är ett stort däggdjur av familjen sivet (viverrid), infödd i skogarna söder om Sahara och sekundära skogar. Naturligtvis nattaktiv, den afrikanska civet är för närvarande listad som minsta bekymmer på IUCN:s röda lista.

Se faktafilen nedan för mer information om den afrikanska civeten eller alternativt kan du ladda ner vårt 20-sidiga afrikanska civet-kalkylbladspaket för att använda i klassrummet eller hemmiljön.

hur man kallar en man sexig

Nyckelfakta och information

TAXONOMI

  • Viverra civetta var det vetenskapliga namnet som Johann Christian Daniel von Schreber föreslog 1776, när han skildrade afrikanska civets enligt tidigare beskrivningar.
  • 1915 definierade Reginald Innes Pocock de strukturella skillnaderna mellan de afrikanska och stora indiska civetproverna i Naturhistoriska museets zoologiska samling i London .
  • 2006 fylogenetisk forskning antydde att den afrikanska civeten är nära kopplad till släktet Viverra. Det antogs att Civetictis-Viverra-kladden separerade från Viverricula för 16,2 miljoner år sedan; den afrikanska civeten avvek från Viverra för 12,3 miljoner år sedan.
  • Den afrikanska civet är den enda kvarvarande medlemmen av sin genetiska fraktion och ses som det största civetliknande djur som finns i afrikanska kontinent.
  • Trots deras kattliknande utseende och uppträdande är afrikanska sivetter inte medlemmar av kattfamiljen utan är i själva verket närmare kopplade till andra små köttätare, tillsammans med vesslor och mungosar.
  • Det generiska namnet Civettictis är en kombination av det franska ordet civette och det grekiska ordet ictis, som översätts till 'vessla'.
  • Det specifika namnet civetta och det vanliga namnet 'civet' härstammar från den franska civetten eller den arabiska översättningen för 'civetkatt'.

UTSEENDE

  • Den afrikanska civet har en bana och trådig päls som skiljer sig i färg från vit till krämgul till rödaktig på ryggen. Dess ränder, fläckar och fläckar är mörkbruna till svarta. Horisontella linjer täcker dess bakben och fläckar finns vanligtvis på dess mittparti och bleknar till vertikala ränder ovanpå frambenen.
  • Nospartiet är skarpt, öronen små och rundade. Ett svart band är framträdande över dess små ögon, och två svarta band sträcker sig runt dess korta breda hals. Den erektila ryggkammen sträcker sig från halsen till slutet av svansen, där hårstråna i detta område är längre än på resten av pälsen.
  • Sagittala krönet, åsben som finns på längden längs mittsektionen av skallens spets, är välformat, vilket ger ett stort område för fastsättning av tinningsmuskeln.
  • Den zygomatiska bågen, oftast känd som kindbenet, är robust och ger ett stort område för fastsättning av tuggen, en muskel som underlättar tuggning av växtmaterial.
  • Manliga och kvinnliga afrikanska civetter har perineal- och analkörtlar, som vanligtvis är större hos män.

HABITAT OCH DIET

  • Afrikanska sivetter lever i ett antal livsmiljöer på den afrikanska kontinenten, vanligtvis sträcker sig från kust till kust i Afrika söder om Sahara. De är naturligt infödda i tropiska skogar och djungler och regioner där det finns riklig tät vegetation för att förse både täckning och djur som dessa viverrids livnär sig på.
  • De finns aldrig i torra områden; de föredrar alltid områden som har en bra vattenkälla. Trots detta ser man ofta afrikanska sivetter längs floder som leder in i dessa torra regioner. De är utmärkta simmare och tillbringar ofta sin tid med att leta efter byten och vila i träden och på marken.
  • Även om de är köttätande däggdjur, har de en mångsidig kost som huvudsakligen består av djur och växtmaterial. Små djur gillar gnagare , ödlor, ormar och grodor utgör det mesta av deras kost, tillsammans med insekter, bär och fallfrukter.
  • Afrikanska civetter använder vanligtvis sina tänder och mun för att skörda mat istället för att använda sina tassar. Detta tillvägagångssätt att äta innebär att dessa viverrids effektivt kan använda sina knivskarpa tänder och starka käke för att hålla och slita isär sitt byte.
  • Även om den är ökänd för att vara ett hemlighetsfullt men ändå relativt barbariskt rovdjur, äts den afrikanska civeten av många rovdjur inom sin miljö, som t.ex. lejon , leoparder, stora ormar och krokodiler .
  • Deras befolkning minskar också på grund av hotet från förlust av livsmiljöer och avskogning, och de har varit mål för jägare för deras mysk.

BETEENDE OCH LIVSSTIL

  • Afrikanska sivetter är solitära och nattaktiva däggdjur; de letar efter mat på natten. De är trädlevande varelser som tillbringar dagsljus mestadels vila i trädens säkerhet.
  • De är vanligtvis aktiva efter solnedgången men börjar jaga efter bytesdjur i områden som fortfarande ger gott om täckning.
  • Trots att de är osociala däggdjur är de kända för att samlas i ett stort antal upp till 15 medlemmar, särskilt under parningssäsongen.
  • De är mycket territoriella varelser som färgar sina gränser med doften som frigörs av deras perinealkörtlar.

REPRODUKTION OCH LIVSCYKEL

  • Den enda gången när dessa viverrids upptäcks tillsammans är när de parar sig.
  • Honor föder naturligt upp till fyra barn efter en dräktighetsperiod som tar ett antal månader. De häckar i en underjordisk håla som redan har grävts av andra djur för att säkert kunna uppfostra sina bebisar.
  • Till skillnad från andra köttätande däggdjur föds afrikanska civetbebisar i allmänhet relativt rörliga och täckta med päls. De ammas av sin mamma tills de är gamla nog att försvara sig från andra rovdjur.
  • Afrikanska civet kan leva upp till 20 år.

BEVARANDESTATUS

  • För närvarande upplever afrikanska civetar hot som orsakas av avskogning, vilket orsakar förlust av livsmiljöer.
  • De är listade som minst oroande arter av IUCN, vilket innebär att afrikanska civeter står för lite hot för tillfället.

African Civet arbetsblad

Det här är ett fantastiskt paket som innehåller allt du behöver veta om den afrikanska civet på 20 djupgående sidor. Dessa är färdiga att använda African Civet-arbetsblad som är perfekta för att lära eleverna om den afrikanska civet (Civettictis civetta) som är ett stort däggdjur från civetfamiljen (viverrid), inhemskt i Afrika söder om Saharas skogar och sekundära skogar. Naturligtvis nattaktiv, den afrikanska civet är för närvarande listad som minsta bekymmer på IUCN:s röda lista.



Komplett lista över inkluderade arbetsblad

  • Fakta om afrikansk civet
  • Kattliknande Viverrids
  • Beskriv en afrikansk civet
  • Saker du behöver veta
  • African Civet Wiki
  • En afrikansk civets liv
  • asiatiska och afrikanska
  • Berätta mer
  • African Civet Recap
  • Andra afrikanska djur
  • Uppmaning till handling

Länka/citera denna sida

Om du refererar till något av innehållet på den här sidan på din egen webbplats, använd koden nedan för att citera den här sidan som den ursprungliga källan.

African Civet fakta och arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 15 september 2020

Länk kommer att visas som African Civet fakta och arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 15 september 2020

Använd med valfri läroplan

Dessa arbetsblad har utformats speciellt för användning med alla internationella läroplaner. Du kan använda dessa kalkylblad i befintligt skick eller redigera dem med Google Presentationer för att göra dem mer specifika för dina egna elevnivåer och läroplansstandarder.