Adélie Penguin fakta & arbetsblad

De Adelie , Pygoscelis adeliae, är den minsta och mest utbredda pingvin arter som finns på fastlandet Antarktis , i familjen Sphenisciformes. Kända för sin svarta och vita fjäderdräkt och distinkta vita ring runt ögonen, vann Adélie-pingvinerna allmänhetens hjärtan för sin spunkiga nyfikenhet, komiska sken och oförskämda beteende.

Se faktafilen nedan för mer information om Adélie Penguin eller alternativt kan du ladda ner vårt 21-sidiga Adélie Penguin-kalkylbladspaket för att använda i klassrummet eller hemmiljön.

Nyckelfakta och information

URSPRUNG

  • Namnet kommer från Jules Dumont d’Urville, en fransk upptäcktsresande som upptäckte pingvinerna 1840. Han valde att döpa dem efter sin fru Adéle.
  • Vissa säger att de är uppkallade efter Adélie-landet, en egendom som tillhör fransmännen i Antarktis.
  • Det vetenskapliga namnet är Pygoscelis adeliae, där Pygoscelis betyder 'rumpben'; men släktet är populärt känt som 'borstsvanspingviner.'

FYSISKA EGENSKAPER

  • Adéliepingviner är medelstora fåglar , som står mellan 18 till 28 tum och väger 7,9 till 13,2 pund. Hanar tros vara något längre och tyngre än honor.
  • De är kända för sin 'smokinglook', kännetecknad av den vita cirkeln runt ögonen, svarta och vita mage och svarta ansiktsfjädrar som täcker en stor del av deras tråkiga orange näbb.
  • Unga eller tonåriga Adélie-pingviner har vita strupar och svarta ögonringar.

BETEENDE

  • En överlevande från den brittiska antarktiska expeditionen 1910, Apsley Cherry-Garrard uttalade, 'de är extraordinärt som barn, dessa små människor i den antarktiska världen, antingen som barn eller gamla män, fulla av sin egen betydelse', i sin bok The Worst Resan i världen.
  • Passagerare på Antarktiskryssningar skulle märka pingvinens stygghet – ibland knuffar de en olycklig medlem i sin grupp i havet för att vara säker på att vattnet nedanför är fritt från rovdjur.
  • Vissa skulle också smyga runt sina grannars bon, och vissa fick sina ungar att jaga dem tills de tröttnat på att springa runt deras häckningsplats.
  • De är utmärkta simmare och skickliga vattenjägare, simning med en hastighet av 75 kilometer i timmen (46 miles per timme) och dykning så djupt som 175 meter (575 fot). Adéliepingviner älskar också att marschera och resa långa sträckor och går i genomsnitt 13 000 kilometer (8 000 miles) på ett år. De slänger på magen när tillräckligt med snö täcker isen.
  • Adéliepingviner är en av de två pingviner som finns på fastlandet Antarktis, förutom kejsarpingvinen. De jagar Sol runt denna isiga kontinent, eftersom vintersolen aldrig går ner helt.
  • Eftersom de inte har några landrovdjur är de extremt nyfikna när människor kommer in på deras territorium. Ibland går de mot forskare som om de gör sina egna studier.

KOST OCH HABITAT

  • Adélies livnär sig huvudsakligen på små vattenlevande varelser, såsom antarktisk krill, iskrill, silverfisk, havskrill och glaciärbläckfisk.
  • Studier visar att dessa pingviner en gång var på en fiskbaserad kost och började äta krill för cirka 200 år sedan. De antar att detta kan orsakas av nedgången för den antarktiska pälssälen och bardvalen, vilket resulterar i överskottet av krill, som pingvinerna nu drar nytta av som en lättare källa till föda.
  • I det vilda inkluderar deras huvudsakliga rovdjur sälar, andra sjöfåglar som Skua, och jättefulmar, späckhuggare och leopardsälar.
  • Adélies, som lever i stora samhällen som kallas kolonier, finns i Antarktis och på närliggande öar, som södra Orkneyöarna och södra Sandwichön. De lever nära havsisen, men häckar på isfritt land.

HÄCKNING OCH AVEL

  • Adélies flyr på den steniga och isiga kustlinjen när de börjar para sig under den antarktiska våren i oktober.
  • Hanar Adélies är bobyggare, som syftar till att locka en hona genom större bon. De bygger bon på sluttande marker och kantar dem med småsten – ett strategiskt drag för att hålla sina bon vattenfria när isen börjar smälta.
  • I mitten av november turas föräldrar om att ruva sina två ägg för att hålla dem varma och säkra från rovdjur. De två första sitt-på-ägg-passen varar i cirka två veckor, följt av kortare pass. Ägg kläcks i december, och föräldrar växelvis vaktar och matar sina ungar. Om det råder brist på mat kan bara en fågelunge överleva.
  • Tre veckor efter kan kycklingar lämnas ifred, även om de samlas i grupper, kallade créche, för säkerhet och värme. När de når nio veckor börjar de simma ut i det öppna vattnet på egen hand. Hanar blir könsmogna vid fyra års ålder och honor vid tre års ålder. Adélies förväntas leva 11 till 20 år i naturen.

BEVARANDE

  • För närvarande finns det 2,5 miljoner häckande par av Adélies i världen. Studier tyder på att flera populationer expanderar, vilket kan orsakas av att ishyllorna i Antarktis går sönder, vilket skapar en isfri livsmiljö för dessa pingviner.
  • Sedan 1998 har de listats som minst oroande arter, enligt IUCN.
  • Adéliepingviner spelar en viktig roll i den antarktiska näringskedjan – de konsumerar små varelser och är en matkälla för rovdjur. Genom att skydda dessa pingviner hjälper vi till att ta hand om och bevara deras havsmiljö, vilket gynnar allt vilda djur som är beroende av det.

Adélie Penguin Arbetsblad

Detta är ett fantastiskt paket som innehåller allt du behöver veta om Adélie Penguin på 21 djupgående sidor. Dessa är färdiga att använda Adélie Penguin-arbetsblad som är perfekta för att lära eleverna om Adélie, Pygoscelis adeliae, som är den minsta och mest utbredda pingvinarten som finns på fastlandet Antarktis, i familjen Sphenisciformes. Kända för sin svarta och vita fjäderdräkt och distinkta vita ring runt ögonen, vann Adélie-pingvinerna allmänhetens hjärtan för sin spunkiga nyfikenhet, komiska sken och oförskämda beteende.



100 anledningar till varför jag älskar min pojkvän lista

Komplett lista över inkluderade arbetsblad

  • Adélie Penguin Fakta
  • Vi presenterar Adélie
  • Little People of the Ice Kingdom
  • Adélies diet
  • Tankesmedja
  • Kejsaren och Adélie
  • Andra pingviner
  • Adélie Utdrag
  • Föräldrars kärlek
  • Adélie Recap
  • Att hantera klimatförändringar

Länka/citera denna sida

Om du refererar till något av innehållet på den här sidan på din egen webbplats, använd koden nedan för att citera den här sidan som den ursprungliga källan.

Adélie Penguin fakta & arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 9 januari 2020

Länk kommer att visas som Adélie Penguin fakta & arbetsblad: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 9 januari 2020

mor teresa citat gör små saker med stor kärlek

Använd med valfri läroplan

Dessa arbetsblad har utformats speciellt för användning med alla internationella läroplaner. Du kan använda dessa kalkylblad i befintligt skick eller redigera dem med Google Presentationer för att göra dem mer specifika för dina egna elevnivåer och läroplansstandarder.